Amintirile eroului de pe “Old Trafford” VIDEO

Amintirile eroului de pe “Old Trafford” VIDEO
Luis Alberto a vorbit în presa din “Țara cafelei” despre cel mai important gol al carierei sale.

5 decembrie 2012. Peste 70.000 de "Diavoli roșii" au umplut "Teatrul viselor" înaintea partidei cu CFR Cluj, surpriza din acea ediție a Ligii Campionilor. Legendarul Sir Alex Ferguson și-a permis aroganța menajării câtorva titulari, Manchester United având calificarea în buzunar. În schimb, "feroviarii" erau la mâna zeiței Fortuna.

CFR a rezistat eroic și a intrat la cabine cu scor "alb". Dar, ce să vezi? La mai puțin de un sfert de oră de la reluare, tăcerea s-a așternut subit peste "Teatrul viselor". Luis Alberto a trimis o "ghiulea" din afara careului, direct în vinclu, făcând inutil plonjonul lui De Gea. Rumoare pe "Old Trafford", petrecere la Cluj. "Diavolii" au forțat, însă "îngerul" Mario Felgueiras a salvat situația iar și iar. Fluier final. Extaz în alb și vișiniu. "Feroviarii" au intrat în cărțile de istorie. "Diavolul" a fost răpus chiar la el în "cazan", însă, paradoxal, nu a fost suficient. Galatasaray s-a impus la Braga, astfel că CFR și-a continuat aventura doar în Europa League, deși a făcut record de puncte în grupa H: zece! Rumoarea s-a mutat în Ardeal...

"Nu poți să înscrii dacă nu tragi la poartă"

La doi ani de la acea seară cu un mix de sentimente pentru suflarea "alb-vișinie", Luis Alberto (31 de ani) s-a destăinut în presa din țara natală.

"A fost cel mai important gol din cariera mea. Îmi amintesc mereu vorbele tatălui meu, care sunau cam așa: "Fiule, nu poți să înscrii, dacă nu tragi la poartă". Nu mi-a fost frică să îmi asum riscuri în acel meci, iar rezultatul s-a văzut. După meci, Ferguson m-a felicitat. L-a imitat Rooney, cu care am făcut schimb de tricouri. Mi-a spus că sunt un fotbalist mare. M-am simțit minunat, deoarece cuvintele acelea au venit din partea unui jucător de top.

Am încadrat tricoul într-o placă și l-am pus pe perete, acasă, să-l vadă copiii, nepoții și strănepoții mei. Acea bucurie nu mi-o poate lua nimeni. Abia după revenirea la Cluj am conștientizat importanța rezultatului. Fanii ne-au așteptat la aeroport, lumea mă oprea pe stradă ca să-mi ceară autografe", a rememorat Alberto, acum liber de contract după despărțirea de Kashima Antlers, formație din campionatul Japoniei.

Super-golul cu Manchester, "intro" pe DVD

Fostul mijlocaș al CFR-ului are și alte motive de satisfacție.

"În DVD-ul meu de prezentare, golul acesta apare în deschidere. E normal să fie așa, nu? A fost un meci superb, orice jucător își dorește să trăiască asemenea momente. Mulți spuneau că nu o să scăpăm fără cinci goluri încasate pe "Old Trafford", dar noi am câștigat la zero. Diferența dintre cele două loturi era uriașă. Cu salariul lui Rooney puteai plăti fără probleme întreaga echipă a CFR-ului", a conchis Luis Alberto.

 

Manchester United - CFR Cluj 0-1

A marcat: Luis Alberto (56)

Stadion: Old Trafford

Spectatori: 71. 521

Manchester United: De Gea - Smalling, Wootton, Jones, Buttner - Giggs (Fletcher, 86), Cleverly (Scholes, 45), Powell (Macheda, 73) - Hernandez, Rooney, Welbeck
Antrenor: Sir Alex Ferguson


CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - Luis Alberto, Mureşan - Sougou (Kapetanos, 90+2), Rui Pedro (Aguirregaray, 70), Camora - Bastos (Maftei, 78)
Antrenor: Paulo Sergio

4 goluri în toate competițiile a înscris Luis Alberto pentru CFR.

 

 

 

 

Comenteaza