Alex Ioniță, dezvăluiri despre perioada petrecută în Gruia: “Eu eram fileu la CFR. Nu trebuia decât să alerg și să bag alunecări”

Alex Ioniță, dezvăluiri despre perioada petrecută în Gruia: “Eu eram fileu la CFR. Nu trebuia decât să alerg și să bag alunecări”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Fostul mijlocaș al campioanei s-a întors la Astra Giurgiu și a vorbit despre relația sa cu Dan Petrescu, cel care a insistat pentru aducerea sa la Cluj.

Deși la sosirea în Gruia era privit ca unul dintre cei mai importanți jucători din Liga 1, Cariera lui Alex Ioniță este pe o pantă descendentă. Mijlocașul a evoluat puțin pentru CFR Cluj și nici un împrumut la CS U Craiova nu i-a revigorat cariera. Deși a fost dorit și de Rapid, clubul care l-a format, mijlocașul a ajuns din nou la Astra.

După revenirea la Giurgiu, Ioniță a vorbit despre perioada petrecută în Gruia. “A fost decizia domnului Petrescu. Nu i-am zis niciodată nimic, dar așa a fost să fie. Era foarte greu să mă integrez în stilul domnului Dan Petrescu. N-am înțeles de la început de ce m-a luat când am văzut cum se joacă. Eu, practic, eram fileu la CFR. Nu trebuia decât să alerg și să bag alunecări. M-am dus pentru că am crezut că dacă voi juca bine, voi avea rezultate.

Am fost foarte bine la început, dar după aceea n-am mai fost băgat în seamă, nu mai prindeam echipa. Apoi a venit vacanța și n-am mai avut grijă de pregătire pentru că m-am ofticat. M-am îngrășat foarte mult. În mare parte a fost vina mea, dar n-a fost vina mea în totalitate. Acum am 76 de kilograme. La CFR am avut și 83 de kilograme. Dacă aș fi avut un mentor sau un psiholog sportiv de la început poate înțelegeam în alt mod lucrurile”, a declarat fotbalistul pentru Prosport.

Alex Ioniță a evoluat în 40 de jocuri pentru CFR Cluj și a reușit să marcheze de trei ori și să ofere trei pase decisive. Alături de “feroviari”, mijlocașul a cucerit două titluri în Liga 1.

Comenteaza