din 2010"" />

Alături de Inter de pe vremea lui Herera: "Nu vom mai repeta faimoasa tripletă din 2010" FOTO

Alături de Inter de pe vremea lui Herera:
Meciul CFR-ului cu Internazionale Milano a adus la Cluj şi fani venerabili ai nerazzurilor: Claudio are 81 de ani şi însoţeşte echipa începând din 1964, când Inter-ul celebrului Helenio Herera a câştigat la Viena prima Cupă a Campionilor Europeni.

"Cea mai frumoasă amintire o am de la Viena, a fost primul trofeu internaţional pe care l-am câştigat.  A fost şi prima mea deplasare alături de echipă. Apoi este momentul Madrid, din anul când am reuşit faimosa tripletă (Champions League - Campionatul şi Cupa Italiei, n.red.) performanţă pe care nu o va mai repeta nimeni (la Inter, n.red.)", povesteşte Claudio, un fan în vârstă de 81 de ani al lui Inter, care însoţeşte echipa la Cluj.

În sezonul 1963-1964, Internazionale Milano, antrenată de celebrul Helenio Herera, cucerea la Viena Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins cu 3-1 Real Madrid, echipă care la vremea aceea avea cinci titluri consecutive în portofoliu. Inter avea să repete performanţa în sezonul următor, respectiv în sezonul 2009-2010, când la Madrid echipa italiană, antrenată de Jose Mourinho, a învins Bayern Munchen cu 2-0. În sezonul respectiv Inter a obţinut şi titlul de campioană, respectiv Cupa Italiei.

Îmbrăcat într-un tricou al lui Inter (foto, în centru), italianul este convins că echipa favorită se va califica în optimile Europa League şi mai mult, nu va pierde în această seară cu CFR Cluj. "Cred că vom învinge cu 1-0; în cel mai rău caz vom încheia la egalitate", a punctat bărbatul, însoţit de un grup de tiffosi italieni.

Venerabilul suporter al nerazzurilor estimează că la meci vor fi prezenţi aproximativ 500 de fani. "Este destul de greu de ajuns, noi am venit cu avionul, dar cu maşina durează foarte mult", explică italianul. "Dar vor veni totuşi", îl completează un mai tânăr susţinător al lui Inter. Câţi fani vor fi la meci? "Aproximativ 500", răspund la unison cei doi.

Internazionale Milano va întâlni în această seară pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" CFR Cluj, în manşa retur a şaisprezecimilor Europa League.

 

 

 

Comenteaza