Adversara CFR-ului, Manchester United, îşi sărbătoreşte una din legendele sale şi ale fotbalului

Adversara CFR-ului, Manchester United, îşi sărbătoreşte una din legendele sale şi ale fotbalului
Manchester United, adversara CFR-ului din ultimul meci din faza grupelor Ligii Campionilor îşi sărbătoreşte unul din simbolurile clubului.

Pe 27 noiembrie 1992 formaţia engleză îl prezenta oficial pe Eric Cantona, devenit apoi un simbol al lui Manchester United, votat în 2001 de fani drept cel mai mare jucător din istoria formaţiei.

„Este fotbalist al lui Manchester United. E un jucător fascinant, are toate calităţile specifice celor mai buni jucători din lume", afirma Sir Alex Ferguson la prezentarea fotbalistului, conform site-ului oficial al echipei.

Cantona nu i-a înşelat aşteptările celebrului antrenor ci a pus umărul la revirimentul clubului. În cei cinci ani petrecuţi la Manchester, între 1992-1997 a jucat în 143 de meciuri, înscriind 80 de goluri în toate competiţiile, dintre care 64 în Premier League.

Cantona a devenit un jucător apreciat unanim la nivel internaţional, gestul său de a juca cu gulerul ridicat devenit o marcă personală.

În plan sportiv Cantona a suferit o suspendare de opt luni, în 1995, după un atac violent asupra unui sporter al unei echipe adverse. El a revenit apoi la Manchester, dar la sfârşitul sezonului 1996-1997 şi-a anunţat retragerea din activitatera fotbalistică, la vârsta de 30 de ani.

Cantona este în prezent şi actor, jucând în filmul „Elizabeth", în 1998, respectiv în „Looking for Eric", în 2011. În 2010 a debutat şi într-un spectacol de teatru. Din 2011 el este director al departamentului fotbal din cadrul clubului New York Cosmos.

Amintim, CFR Cluj va juca miercuri, 5 decembrie, cu Manchester United, în deplasare, în ultimul meci din faza grupelor Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2012-2013.

 

Comenteaza