Adevărata luptă abia acum începe, crede Sabău: "Avem 9 finale, trebuie să mergem înainte"

Adevărata luptă abia acum începe, crede Sabău: "Avem 9 finale, trebuie să mergem înainte"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj va juca pentru al doilea sezon consecutiv în play-out, pe care îl începe de pe prima poziție, cu 21 de puncte.

După ce au ratat prezența în play-off în ultimul meci al sezonului regulat, "studenții" au fost nevoiți să își revină repede deoarece îi așteaptă un meci complicat. Pe Cluj Arena vine din nou FC Botoșani, ultima clasată.

Chiar dacă partida pare una facilă la prima vedere, Ioan Ovidiu Sabău își dorește concentrare maximă. Tehnicianul crede că elevii săi au trecut peste momentele grele de la Voluntari și speră că vor fi cu gândul doar la victorie în toate meciurile din play-out.

"Cu bune și cu rele noi trebuie să mergem înainte. Avem 9 finale, nu putem fi indiferenți la ceea ce s-a întâmplat, dar trebuie să mergem înainte. Trebuie să muncim mai mult, să învățăm din greșeli și să avem voință și concentrare. Când înțelegi ce poți pierde sau ce poți câștiga, tratatezi momentele cu o stare mai bună și cu încredere. Ne lipsesc Bic și Chipciu, dar am jucători cu experiență. Trebuie să luptăm și să fim responsabili.

Cred că la ce jucători avem trebuie să îți dorești să rămâi pe locul 7. Suntem mai bine decât anul trecut. Toate echipele au investit și sunt la același nivel. Clujul, suporterii, stabilitatea financiară trebuie să ne oblige. Nu trebuie să ne mulțumim ca e bine la U Cluj, e liniște și salariile sunt la zi. Asta trebuie să te responsabilizeze. Trebuie să avem pasiune în tot ceea ce facem. Avem jucători, dar trebuie să faci echipă.

Dacă ne vom obișnui să jucăm la acest nivel, presiunea ne va ajuta în anii viitori. Sper să îi pot aduce pe jucători la o formă bună. Toți antrenorii din play-out realizează cât de greu va fi să te salvezi în acest an. Acela e primul obiectiv, după care se merge mai sus. Eu, ca antrenor, nu pot să fiu liniștit până nu suntem salvați matematic. Acei jucători care formează un grup puternic, își doresc mult, își vor îndeplini obiectivul.

A fost nevoie să îmi revin în această săptămână pentru că am fost dărâmat total. Jucătorii simt acea stare, iar eu trebuia sa ma încarc pozitiv, să transmit încredere. Cred că în play-out nu vor fi meciuri bune, spectaculoase. E prea mare presiunea, nimeni nu riscă. Vor fi meciuri foarte închise, pragmatism total. Foarte greu va fi.

Aștept să fie concentrați, să alerge mult și să câștige. Începutul e foarte important. Eu nu sunt antrenor de rezultate, sunt antrenor care sunt lângă jucători în orice moment. Am plecat împreună și tot împreună trebuie să fim puternici, să ne ajutăm și să ne îndeplinim obiectivele. Cred că doar așa vom putea", a spus antrenorul.

Jocul dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani e programat vineri, de la 17:30.

Comenteaza