A lăsat BC Mureș pentru că îşi doreste un trofeu de campion alături de "U" Cluj

A lăsat BC Mureș pentru că îşi doreste un trofeu de campion alături de
A cucerit două titluri de vicecampion al României cu BC Mureș (2012-2013, 2015-2016) și unul cu iranienii de la Zob Ahan Isfahan (2010-2011). Acum, își dorește să aibă în palmares primul său trofeu de campion.

Este vorba despre pivotul senegalez Ousmane Barro (31 ani), care a fost adus de Silvășan la finalul lunii iunie la Cluj, fiind a doua mutare a echipei de baschet masculin U-BT după Vlad Moldoveanu. Acestora li s-au mai alăturat sarbul Alexandar Rasic și ucraineanul Maksym Pustozvonov.

Ousmane Barro a vorbit, la începutul săptămânii, despre atmosfera trăită la primele antrenamente efectuate alături de clubul "studențesc" clujean. "Îmi place Clujul. Sunt aici de două zile și deja m-am acomodat cu noii colegi, dar și cu stilul de joc. Pe Adamovic, Dykes și Jucan îi cunosc destul de bine. Mi-au fost coechipieri la Mureș și mă bucur că am din nou prilejul de a juca alături de ei", a afirmat baschetbalistul senegalez.

Noul elev a lui Silvășan a vorbit și despre obiectivele sale în noul sezon competiţional. "În momentul de față, îmi doresc ceea ce vrea și restul echipei. Să am timp să mă pregătesc pentru a deveni mai bun, pentru a ajunge la un anumit nivel, astfel încât să fiu gata de luptă. Vreau să dau totul pentru a-mi îndeplini atât obiectivele proprii, dar mai ales ale echipei".

U-BT Cluj-Napoca va evolua în ediția inaugurală a Ligii Campionilor la Baschet Masculin. "Este un lucru extraordinar. O ocazie cu care nu te întâlnești mereu. Suntem pregătiți să facem față oricărei provocări. Vine un nou sezon, avem șansa noastră", a mai spus pivotul din formația clujeană.

Barro și-a început cariera în 2004, la colegiul american Marquette. În 2008, a debutat la profesioniști în tricoul polonezilor de la Górnik Wałbrzych. Apoi, a mai trecut pe la Szolnoki Olaj (Ungaria), Zob Ahan Isfahan (Iran), JL Bourg-en-Bresse (Franța), Orléans Loiret Basket (Franța), Link Tochigi Brex (Japonia), CSU Pitești și BC Mureș.

Comenteaza