A început curățenia de iarnă la “U” Cluj, urmează cumpărăturile de Crăciun. Lincar: “Vreau să ne întărim cu 5-6 fotbaliști”

A început curățenia de iarnă la “U” Cluj, urmează cumpărăturile de Crăciun. Lincar: “Vreau să ne întărim cu 5-6 fotbaliști”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul formației clujene și-a stabilit obiectivele pentru perioada de mercato. Pe lista jucătorilor la care va renunța în această iarnă se află deja șapte nume.

După o primă parte a stagiunii bună, umbrită, însă, de cele două eșecuri suferite în ultimele două meciuri din 2021, Universitatea Cluj se pregătește pentru sezonul de primăvară. Erik Lincar și-a fixat deja țintele din perioada de transferuri și a dezvăluit numele fotbaliștilor care se vor despărți de echipa clujeană în intersezon.

Cu Albert Voinea, Iaser Țurcan și Daniel Novac clubul s-a înțeles deja. Cei trei au bagajele făcute și vor pleca de la "U" la finalul acestui an.

"În momentul în care renunț la un jucător, nu îmi mai schimb opinia. În același timp, am început negocierile pentru a rezilia contractele cu Alexandru Gîț, Carol Taub, Charles Acolatse și Andrei Blejdea, patru jucători care vor pleca de la “U” Cluj pentru că eu vreau să ne întărim cu 5-6 fotbaliști și să arătăm mult mai solid", a declarat Eric Linkar pentru Sportul Clujean.

Pleacă, dar mai și vin

Antrenorul a precizată că la "U" nu vor fi doar plecări, ci și sosiri. "Cu siguranță vom realiza anumite transferuri pe pozițiile care au fost deficitare în ultima perioadă. Dorim să aducem jucători cu experiență, cu calitate, care să ridice nivelul jocului și performanțele echipei să fie foarte bune", a declarat Linkar.

"Am avut o ședință ieri, în care am vrut să vedem care sunt planurile urgente pentru următoarea perioadă. Cel mai important este să transferăm jucătorii pe care îi dorim. Poate vom reuși să mai aducem și alți oameni alături de noi, care să ne susțină și din punct de vedere financiar, dar lucrurile merg pe un făgaș normal. Așteptăm cu nerăbdare data reunirii, moment în care sper să prezentăm și jucători noi", a declarat "principalul" de la "U".

Erik Linkar a vorbit și despre posturile pe care le consideră deficitare și unde va căuta întăriri.

"Am avut o problemă la fundașul dreapta și e o zonă pe care trebuie să ne întărim. În zona mediană vom aduce 2-3 jucători, ne gândim să aducem încă un fundaș stânga. Va fi important să găsim soluțiile cele mai valoroase. Nu sunt un mare fan al aducerii de jucători străini. În primă fază vrem să aducem români sau poate cel mult străini care deja sunt acomodați cu România”, a spus antrenorul “studenților”.

Dintre plecările anunțate de Erik Lincar, cele mai importante sunt cele ale lui Alexandru Gîț, care a evoluat în 13 partide în actualul sezon, reușind să ofere o pasă decisivă, respectiv Andrei Blejdea, care a strâns 15 apariții în campionat, a înscris de două ori și a oferit trei pase decisive.

Comenteaza