A ajuns la CFR, dar îşi laudă viitoarea echipă. „Verona e un nume mare!"

A ajuns la CFR, dar îşi laudă viitoarea echipă. „Verona e un nume mare!
Georgianul Chanturia a vorbit în presa din Italia despre CFR şi speră ca din vară să facă pereche în atacul Veronei cu Luca Toni.

Fotbalistul a sosit la Cluj şi se antrenează sub comanda lui Vasile Miriuţă, existând şansa să debuteze în Liga I vineri, împotriva Viitorului Constanţa., Chanturia este cu gândul, însă, la Serie A, unde va ajunge la finalul campionatului.

Georgianul transferat de CFR Cluj a vorbit în presa din Italia despre Hellas Verona, formaţie care îl va transfera în vară. „E un club important , o echipă foarte puternică în acest sezon. Luca Toni e un lider adevărat, dar mai sunt şi alţi fotbalişti de clasă la Verona. E şi Juan Iturbe, dar sunt şi alţii. Italia e şi un loc minunat unde mi-ar plăcea să trăiesc", a spus Chanturia, pentru tuttomercatoweb.com. Georgianul îl idolatrizează pe Messi, fotbalist cu care a fost şi comparat şi speră ca într-o zi să câştige Liga Campionilor. „Comparaţia cu Messi nu poate fi făcută, el e unic, e cel mai bun din lume, e idolul meu. Din Italia îmi place enorm Mario Balotelli. Sper să ajung la un nivel foarte înalt, vreau să câştig Liga Campionilor, dar drumul meu e abia la început", a mai spus jucătorul. Chanturia aşteaptă să se alăture Veronei în vară pentru a face cuplu în ofensivă cu Luca Toni: "Calităţile mele s-ar potrivi pentru asta. Am tot ce îmi trebuie să evoluez cu Toni în atac. E un fotbalist rar, un marcator desăvârşit şi mi-ar plăcea să joc cu el."

Verona îl va pierde în vară pe Juan Iturbe, fotbalist împrumutat de la FC Porto, iar Chanturia este considerat înlocuitorul perfect al argentinianului.
Chanturia s-a aflat în ultimele luni de contract cu Vitesse şi a refuzat prelungirea angajamentului. Acesta s-a aflat pe lista mai multor echipe din Italia, dar Verona l-a dorit cu orice preţ şi a apelat la CFR Cluj pentru a nu-l pierde. În condiţiile în care perioada de mercatto e închisă în Italia, nici un club nu putea să înregistreze transferul. CFR l-a luat definitiv de la Vittese cu 1.000.0000 de euro, dar a semnat un precontract cu Verona prin care se angajează să-l vândă în vară formaţiei lui Mandorlini pe aceeaşi sumă. Practic, Chanturia se află doar în trecere prin România, urmând ca din sezonul următor să îmbrace tricoul Veronei.

Ratează meciul cu Steaua

Veşti proaste pentru "feroviari". Chanturia a venit de câteva zile la echipă, dar pe 4 martie trebuie să se prezinte la echipa naţională a Georgiei, unde a fost convocat de selecţionerul Temuri Ketsbaia. Astfel, proaspăta achiziţie a formaţiei lui Paszkany nu va putea evolua în meciul cu Steaua, programat pe 8 martie.

Etichete
Comenteaza