Românii care așteaptă eliberarea unui paşaport vor fi anunțati prin SMS când pot să îl ridice

Românii care așteaptă eliberarea unui paşaport vor fi anunțati prin SMS când pot să îl ridice

Românii care solicită eliberarea unui paşaport simplu electronic vor fi notificaţi prin SMS, începând de luni, când pot să îl ridice, a anunţat Direcţia Generală de Paşapoarte.

Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat că, începând cu 18 decembrie, cetăţenii români care au solicitat eliberarea unui paşaport simplu electronic şi la depunerea cererii au furnizat un număr de telefon mobil înregistrat la unul dintre operatorii din România, vor primi în momentul în care documentul de călătorie ajunge la ghişeu, un SMS cu următorul conţinut: „Bună ziua! Paşaportul este la ghişeu, vă puteţi prezenta pentru ridicare! Dacă nu sunteţi destinatarul vizat, vă rugăm să ignoraţi acest mesaj! DGPaşapoarte”.

Mesajul va fi transmis către cetăţeni doar în cazul în care, la depunerea cererii de eliberare a paşaportului simplu electronic, aceştia şi-au exprimat în mod expres opţiunea cu privire la posibilitatea primirii unei notificări prin SMS. Solicitanţii de paşaport simplu electronic care nu doresc furnizarea acestui serviciu au în continuare la dispoziţie serviciul de verificare online a stadiului cererii de paşaport simplu electronic - STATUS PAŞAPORT, disponibil la adresa https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

„Furnizarea acestui serviciu ne aduce MAI aproape de cetăţeni, oferindu-le acestora, în timp real, informaţii cu privire la disponibilitatea ridicării paşaportului din ghişeu, având în vedere faptul că, în prezent, termenul pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice de la ghişeele serviciilor publice comunitare de paşaporte este mai mic decât termenul asumat (5 zile lucrătoare)”, transmite DGP.

Comenteaza