Foto Podul Porțelanului. De abia a fost deschis și deja e aglomerat: „Podul e gata, traficul rămâne”

Traficul pare că este la fel de fragil pe Podul Porțelanului precum numele său. Mai mulți clujeni s-au plâns de faptul că se circulă greu pe noul pod inaugurat la finele anului trecut. 

Podul Porțelanului din Cluj-Napoca a fost finalizat la sfârșitul anului trecut. Nu a trecut nici măcar o lună de atunci, iar clujenii se plâng pe rețelele de socializare că podul este foarte aglomerat.

Oamenii au găsit și o posibilă cauză pentru traficul aglomerat din zonă: un semafor amplasat în apropierea podului, care mai mult încurcă decât ajută. 

Podul e gata, traficul rămâne”, a scris un șofer pe grupul de Facebook "Info Trafic Cluj-Napoca", unde a postat și imagini cu coada de autoturisme din fața sa, aflate bară la bară.

Podul Porțelanului din Cluj - De abia e gata și deja e aglomerat: „

Nici Podul Porțelanului nu scapă de celebra „Coadă à la Cluj”

Nu au întârziat să apară nici comentariile la postarea șoferului.

Mulți internauți l-au luat la rost și i-au sugerat să se mute din Cluj-Napoca dacă nu este mulțumit de trafic. 

„Tot nu vă convine... no. Mutați-vă din Cluj” / „Da... un oraș fain ajuns rampă de c%#at” / Mută-te frate în vârf de munte dacă vrei sa fi numai tu pe drum”, au comentat oamenii.

„Ni mă au descoperit podul ăștia... și șop pe el....nu cumva să nu rămână fără coada celebra à la Cluj”, a scris un alt clujean.

O doamnă s-a plâns că unele persoane nu vor fi mulțumite niciodată și face referire la „vinituri”, cum mai sunt numiți popular cei care se mută la Cluj din alte locuri: „[...] Vin din toate văgăunile țării și încep să aibă pretenții când ajung la Cluj”.

După valul de comentarii care îi recomandau să se mute din oraș, autorul postării a venit și cu o completare: „Celor care-mi cer să mă mut din Cluj dacă nu-mi convine (că vouă tare vă place...) , felicitări, ați omis evidentul - semaforul cretinopat care **** fluxul”, le-a răspuns acesta.

Un alt clujean a venit și cu o soluție la problemă: „Acolo cred ca cel mai bine ar fi sens giratoriu în loc de semafor”.

O doamnă s-a plâns de faptul că traficul e mai rău decât era înainte de renovarea podului și i s-a răspuns: „Stai să vezi ce trafic o să fie după ce se termină blocurile de la Terapia!! Clujul Mort!!!”.

Podul Porțelanului, proiect de 10 milioane de lei inaugurat înainte de Crăciun

Primăria municipiului Cluj-Napoca a construit un nou pod (Podul Porțelanului) peste Râul Someșul Mic, în zona străzii Porțelanului. Circulația a fost reorganizată, iar vechiul pod are actualmente funcția de pod pietonal și pentru bicicliști.

Podul a fost inaugurat oficial și totodată testat înainte Crăciun, pe 23 decembrie 2022.

Finalizarea lucrărilor a fost marcată printr-un moment în care reprezentanții proiectantului și ai constructorului au stat sub pod în timp ce primele mașini (camioane de mare tonaj) au traversat - garantând astfel, simbolic, noua construcție peste Someșul Mic.

Din 23 decembrie 2022 se poate circula pe noul pod rutier, care are două benzi (câte una pe sens, 7m lățime), o pistă pentru biciclete - cu sensul de mers spre oraș - și o lungime de 62 m. În acelaşi timp, pe podul vechi vor circula doar pietonii şi bicicliștii, fiind marcată o pistă de biciclete (cu sensul spre Nădășel) și alocat culoar pietonal. Durata de viață a podului este de 100 ani. Proiectul include un sistem nou, eficient energetic, de iluminat public și arhitectural și reorganizarea circulației în zonele adiacente Podului Porțelanului.

Podului Porțelanului în cifre:

  • lungime de 62 m
  • circulația va fi asigurată pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m
  • trotuare de 1,2 m lățime vor fi amenajate pe ambele laturi
  • pistă pentru biciclete
  • sistem nou de iluminat public și arhitectural.
  • Executantul lucrărilor este Asocierea Freyrom SA - Procons Group. Valoarea proiectului este de 10.989.213,50 lei (fără TVA).

 

 

 

Comenteaza