Locuri de parcare rezervate și prioritate la casierii şi ghişee pentru gravide şi persoanele însoţite de copii - proiect

Locuri de parcare rezervate și prioritate la casierii şi ghişee pentru gravide şi persoanele însoţite de copii - proiect

Un proiect de lege prevede ca femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la cinci ani să aibă prioritate la casierii şi la ghişee, dar şi locuri de parcare rezervate.

Proiectul de lege a fost iniţiat de trei parlamentari PNL, pentru a completa pachetul de măsuri pentru creşterea natalităţii în România.

„În noua sesiune parlamentară, împreună cu Mara Calista şi Alin Ignat, colegii mei liberali, ne propunem să aducem toate schimbările necesare pentru încurajarea şi susţinerea familiilor aflate la început de drum. În acest sens, vom depune două proiecte de lege pentru a completa pachetul de măsuri pentru creşterea natalităţii în România. Proiectele au două obiective: asigurarea unei indemnizaţii de creştere a copilului predictibilă şi acordarea respectului cuvenit în spaţiul public femeilor însărcinate şi părinţilor care sunt însoţiţi de copii sub 5 ani.

La iniţiativa celei mai cunoscute mămici din România, Mirela Retegan, fondatoare Gasca Zurli, am lucrat la proiectul de lege privind acordarea de prioritate femeilor însărcinate şi părinţilor la casieriile unităţilor comerciale, precum şi la ghişeele instituţiilor publice.

După adoptarea legii, femeile însărcinate şi/sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităţilor comerciale şi la ghişeele instituţiilor publice, precum şi la serviciile oferite de acestea. De asemenea, propunem amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate şi/sau persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, a anunţat deputatul PNL, Florin-Alexandru Alexe, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza