GREVĂ de AVERTISMENT la CFR. Trenurile nu vor circula timp de două ore

GREVĂ de AVERTISMENT la CFR. Trenurile nu vor circula timp de două ore
| Foto: realitatea.net

Ceferiștii au anunțat că vor intra, vineri, în grevă de avertisment, iar circulaţia trenurilor va fi oprită timp de două ore.

Astfel, ca urmare a grevei de avertisment, trenurile nu vor circula vineri, 15 septembrie 2023, între orele 7:00 şi 9:00.

Blocul Național Sindical a transmis că susține "în mod ferm" greva de avertisment planificată pentru vineri de către afiliații BNS: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel.

Sindicaliștii vor să atragă atenția prin această formă de protest asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum și subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, una dintre principalele preocupări este lipsa cronică a investițiilor în infrastructura feroviară, esențiale pentru îmbunătățirea vitezei și siguranței circulației, precum și lipsa investițiilor în modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive.

Situația din calea ferată a atins un nivel critic și reprezintă un real pericol pentru siguranța circulației. Toate aceste probleme afectează în mod direct atât lucrătorii feroviari, cât și utilizatorii serviciilor feroviare.

"Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectarii legii. Toți liderii noștri sindicali au făcut eforturi și continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoștința clienților CFR că circulația trenurilor va fi oprită în intervalul menționat. Concret, greviștii au pus afișe în gări cu aceste informații. Ce face conducerea CFR Infrastructură?

Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aiba un comportament extrem de agresiv la adresa greviștilor, amestecându-se nemotivat și nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaților CFR să înlăturile informările din gări cu privire la greva de avertisment" a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, într-un comunicat.

"Prin urmare, Blocul Național Sindical solicită, în mod categoric, ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să oprească ingerințele din partea conducerii CFR asupra sindicaliștilor de la CFR Infrastructură și să inițieze dialogul cu sindicatele pentru găsirea soluțiilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a infrastructurii feroviare", se arată în comunicatul BNS.

Comenteaza