Zeci de mii de doze de vaccin de la Moderna sosesc mâine în România

Zeci de mii de doze de vaccin de la Moderna sosesc mâine în România

În centrele de vaccinare a început, joi dimineață, imunizarea cu serul de la Moderna, din cele două tranșe sosite deja în țară, iar vineri vor ajunge în România alte câteva zeci de mii de doze.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că alte 42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1% în prevenirea bolii COVID-19 și utilizează tot tehnologia pe bază de ARN mesager, la fel ca cel de la Pfizer/BioNTech - care are o eficacitate de 95%.

Comenteaza