Zeci de copii internați cu COVID în România

Zeci de copii internați cu COVID în România

La o săptămână de la începerea celui de-al doilea semestru și de la redeschiderea școlilor, conform scenariilor stabilite de autorități, în spitalele COVID din țară se află internați peste 60 de copii.

În total, 64 copii sunt internați de COVID-19 în toată țara, dintre care 15 copii sunt internați în București, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o solicitare făcută de Edupedu.ro. De asemenea, conform MS, în momentul de față sunt 1.166 de locuri libere pentru tratarea copiilor cu COVID în țară și 88 în București.

În total, în prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din sistemul de Educație. La Cluj, în 17 clase/grupe cursurile au fost suspendate încă de săptămâna trecută după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în rândul cadrelor didactice, cât și a elevilor (vezi AICI).

Având în vedere perioada de incubație a coronavirusului, este vorba de elevi infectați înainte de redeschiderea școlilor, a spus în mai multe rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Abia de la finalul săptămânii acesteia încolo vom putea vorbi de infectări care ar fi putut avea loc în mediul școlar.

Comenteaza