Virusul mortal Marburg a făcut două victime/ Aproape 100 de persoane, puse în carantină

Virusul mortal Marburg a făcut două victime/ Aproape 100 de persoane, puse în carantină

Aproape o sută de persoane se află în carantină, fiind suspecte de contact cu cele două persoane care au murit în urma contactării virusului.

Autorităţile din Ghana au confirmat primele două cazuri de infectare cu virusul mortal Marburg, o boală extrem de contagioasă din aceeaşi familie cu virusul care provoacă Ebola, potrivit BBC.

Potrivit autorităţilor din Ghana, ambii pacienţi au murit recent într-un spital din regiunea Ashanti din sudul ţării. Probele lor au ieşit pozitive la începutul acestei luni şi au fost verificate de un laborator din Senegal.

Oficialii din domeniul sănătăţii din naţiunea vest-africană spun că 98 de persoane se află acum în carantină ca fiind suspecte de contact cu victimele, scrie Mediafax.

Nu există niciun tratament pentru Marburg, dar medicii spun că prin consumul de multă apă şi prin tratarea simptomelor specifice cresc şansele de supravieţuire ale pacientului.

Virusul este transmis oamenilor de la liliecii şi se răspândeşte printre oameni prin fluidele corporale. Este o boală severă, adesea fatală, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare şi hemoragii.

Oficialii îi avertizează pe oameni să nu se apropie de peşteri şi să gătească bine toate produsele din carne înainte de a le consuma.

În Africa, focare anterioare şi cazuri sporadice au fost raportate în Angola, Republica Democrată Congo, Kenya, Africa de Sud şi Uganda, precizează OMS. Primul focar de Marburg a avut loc în Germania, în 1967, unde au murit şapte persoane.

Virusul a ucis peste 200 de persoane în Angola în 2005, fiind cel mai mare focar înregistrat, potrivit OMS.

Comenteaza