Vești bune de la OMS! Pandemia încetineşte la nivel mondial. Cu excepţia a două regiuni

Vești bune de la OMS! Pandemia încetineşte la nivel mondial. Cu excepţia a două regiuni

Pandemia COVID-19 este în continuă expansiune, dar creşterea cazurilor şi a deceselor a încetinit la nivel global.

În ultima sa actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a precizat că continentele Americane rămân cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână, relatează Reuters.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămâna, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă", se arată comunicatul OMS, potrivit Mediafax.

Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi de 15% a decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor, dar virusul se răspândeşte rapid şi în Nepal.

În regiunea mediteraneană a OMS, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele şase săptămâni, a spus OMS. Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă.

Numărul de cazuri şi decese raportate în Africa a scăzut cu 8%, respectiv 11%. „În principal datorită scăderii cazurilor în Algeria, Kenya, Ghana, Senegal şi Africa de Sud”, se precizează în raportul Organizaţiei.

„În regiunea europeană, numărul de cazuri raportate a crescut constant în ultimele trei săptămâni”. „Cu toate acestea, în ultima săptămână a fost raportată o uşoară scădere (1%), iar numărul de decese a continuat să scadă în toată regiunea”, se arată în raport.

În regiunea Pacificului de Vest a OMS, numărul de cazuri noi a scăzut cu 5% . Coreea de Sud a raportat o creştere de 180% în cazuri, „în principal din cauza cazurilor asociate cu adunările religioase”.

Comenteaza