Varianta Omicron se răspândeşte comunitar. Infectări la persoane fără istoric de călătorie

Varianta Omicron se răspândeşte comunitar. Infectări la persoane fără istoric de călătorie

Apar primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor. 

Au fost detectate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor. Autoritățile regionale din Madrid au anunțat un astfel de caz și au precizat că investighează încă două cazuri similare, scrie digi24.ro

Și autoritățile americane au descoperit tulpina la o persoană infectată din Hawaii, care nu călătorise recent nicăieri. Iar în Australia, Omicron a fost depistat un elev, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării. Aceste cazuri arată că varianta a început deja să circule la nivel local.

Cel mai recent caz a fost depistat în Australia. Este vorba de un elev care, de asemenea, nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării, ceea ce indică faptul că varianta a început să se transmită la nivel local în Australia.

Varianta Omicron a fost clasificat drept "îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi sunt în curs de desfăşurare studii pentru a determina dacă, şi în ce măsură, este mai contagioasă sau mai rezistentă la vaccinuri.

"Se pare că tulpina Omicron crește de 2.4 ori riscul de re-infecție (la persoanele care au făcut deja infecția COVID-19), în comparație cu tulpinile anterioare. Cel mai probabil că acest lucru se întâmplă datorită numărului mare de mutații față de tulpinile anterioare", a scris profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, pe pagina de Facebook. 

Comenteaza