Vaccinurile au redus cu 50% numărul deceselor COVID în Italia, prevenind anul trecut cca 150.000 de morţi

Vaccinurile au redus cu 50% numărul deceselor COVID în Italia, prevenind anul trecut cca 150.000 de morţi

Vaccinurile împotriva COVID au redus la jumătate bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Italia, prevenind anul trecut aproximativ 150.000 de morţi şi 8 milioane de cazuri, potrivit unui studiu.

Studiul ISS, derulat de la începutul anului 2021 până sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, a constatat de asemenea că prin campania de vaccinare au fost prevenite peste 500.000 de spitalizări şi peste 55.000 de internări la terapie intensivă.

Italia a înregistrat 161.032 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea focarului, în februarie 2020, al doilea cel mai sumbru bilanţ din Europa, după Marea Britanie şi pe locul al optulea la nivel mondial. Ţara a raportat până în prezent 15,4 milioane de cazuri de infectare, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Aproximativ 79% dintre italieni au fost complet vaccinaţi, iar 65% au primit şi doza de rapel (booster), potrivit cifrelor Our World in Data.

Studiul ISS a estimat că 72% dintre persoanele a căror viaţă a fost salvată de vaccinuri au 80 de ani şi peste această vârstă, 19% sunt în grupa de vârstă 70-79 de ani, 7% au între 60 şi 69 de ani, iar 3% au sub 60 de ani.

Rezultatele au fost calculate cu ajutorul datelor referitoare la eficacitatea vaccinării şi a numărului de doze administrate săptămânal pentru evaluarea impactului vaccinurilor asupra bilanţului săptămânal al cazurilor de infectare, al spitalizărilor, al internărilor la terapie intensivă şi al deceselor.

Metodologia a fost dezvoltată iniţial pentru vaccinurile antigripale, însă a fost deja aplicată în alte ţări pentru studii asupra SARS-CoV-2, a precizat ISS într-un comunicat.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza