Vaccinul hexavalent va ajunge, din nou, în cabinetele medicale

Vaccinul hexavalent va ajunge, din nou, în cabinetele medicale
Vaccinul care lipseşte de trei luni din cabinetele medicilor clujeni va fi redistribuit de către MS începând cu data de 1 iunie.

Ministerul Sănătăţii a semnat, în această săptămână, noul contract subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent, aşa că serul ar trebui să ajungă în cabinetele medicale începând cu luna iunie. "Vor fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă", se arată într-un comunicat al MS.

Totodată, Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent. Încă din luna februarie, clujenii care au dorit să îşi imunizeze copiii cu acest ser au fost puşi pe o listă de aşteptare. De fapt, la Cluj primele probleme au început încă de anul trecut. În noiembrie 2015, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu a mai putut distribui serul de imunizare. Apoi, în februarie medicii au primit o tranşă care s-a epuizat însă foarte rapid.

Vaccinul hexavalent ajută la prevenirea a şase boli - hepatită B, poliomielită, difterie, tetanus, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecţii respiratorii.

Comenteaza