UE accelerează imunizarea anti-COVID. Vor sosi 100 de milioane de doze de vaccin pe lună

UE accelerează imunizarea anti-COVID. Vor sosi 100 de milioane de doze de vaccin pe lună
| Foto: Getty Images

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se aşteaptă ca un număr semnificativ de doze de vaccin să devină disponibile în Uniunea Europeană începând de luna viitoare.

"Din aprilie încolo, cantităţile s-ar putea dubla din nou conform planurilor producătorilor, aceasta şi pentru că noi vaccinuri urmează să fie aprobate", a declarat Von der Leyen ediţiilor de luni ale cotidianelor locale Stuttgarter Zeitung şi Stuttgarter Nachrichten, în comentarii văzute anticipat de dpa.

Şefa executivului european se aşteaptă la "o medie de circa 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru, un total de 300 de milioane până la sfârşitul lui iunie".

Potrivit celor două publicaţii, aceasta ar însemna că numai Germaniei îi vor reveni 20 de milioane de doze lunar, ceea ce ar presupune capacităţi semnificativ mai mari de vaccinare. De la începerea campaniei de imunizare, la sfârşitul lui decembrie 2020, circa 7,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Germania, potrivit cifrelor date publicităţii vineri de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor. Din cei aproape 5 milioane de oameni vaccinaţi, ceva mai puţin de jumătate au primit deja a doua doză.

Pe lângă cele trei vaccinupri foloite în UE, este de aşteptat ca joi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să aprobe şi vaccinul producătorului american Johnson&Johnson.

Comenteaza