UE a comandat o nouă tranşă de vaccinuri împotriva variolei maimuţei

UE a comandat o nouă tranşă de vaccinuri împotriva variolei maimuţei

În contextul îngrijorărilor legate de răspândirea bolii, Uniunea Europeană şi-a asigurat o cantitate suplimentară de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, au anunţat miercuri reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Uniunea Europeană şi-a asigurat o cantitate suplimentară de 170.920 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, dezvoltat de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, informează Reuters. Noua comandă sporeşte de peste două ori cantitatea de doze de care va dispune Uniunea Europeană, ridicând numărul acestora la aproape 335.000.

Dozele suplimentare vor deveni disponibile pentru livrare înainte de sfârşitul acestui an, în timp ce dozele care au fost deja cumpărate sunt în prezent distribuite în statele membre, a precizat Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

"Deşi s-a constatat că numărul cazurilor de variola maimuţei a scăzut la nivelul UE în ultimele săptămâni, ameninţarea nu a trecut, iar noi nu putem să lăsăm garda jos", a declarat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.

De la începutul epidemiei de variola maimuţei, aproximativ 18.500 de cazuri au fost raportate de statele care sunt membre în UE şi de partenerii acesteia, Norvegia şi Islanda.

Comenteaza