Trei luni până la primul milion de cazuri, dar ultimul a fost semnalat în numai 8 zile

Trei luni până  la primul milion de cazuri, dar ultimul a fost semnalat în numai 8 zile
| Foto: doc-research.org

Potrivit OMS, pandemia de coronavirus se accelerează rapid. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de răspândire al COVID-19.

Mai mult decât o criză a sănătăţii, pandemia de coronavirus este o „criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Vom resimţi efectele COVID-19 decenii întregi”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o conferinţă de presă organizată în format virtual, anunţă Mediafax.

Consecinţele grave din planul economic au determinat tot mai multe state să relaxeze măsurile de protecţie, în unele cazuri fiind vorba despre decizii premature. 

Directorul OMS a spus că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că lumea a învăţat cu greu modul în care sistemele puternice de asistenţă medicală sunt „fundamentul securităţii globale de sănătate şi al dezvoltării sociale şi economice”.

Multe ţări care au reuşit să reducă rata de transmitere a noul coronavirus înregistrează acum o creştere a cazurilor din cauza evenimentelor religioase şi a altor adunări ce prezintă un grad de vulnerabile, a spus Maria Van Kerkhove, oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, OMS avertizase că lumea a intrat ”într-o fază periculoasă”. Specialiştii în Sănătate pun această evoluţie primejdioasă pe seama relaxării restricţiilor. Joi, OMS identificase 150.000 de noi cazuri de coronavirus, un record al infectărilor zilnice de până la acea dată.

„A durat trei luni până la depăşirea primului milion de cazuri confirmate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în numai opt zile”, a subliniat luni directorul OMS.

Până acum, la nivel mondial au fost confirmate peste 9 milioane de cazuri de coronavirus şi mai mult de 472.000 de decese, arată Universitatea Johns Hopkins.

Comenteaza