Tratează răceala copiilor fără medicamente. 5 sfaturi utile

Tratează răceala copiilor fără medicamente. 5 sfaturi utile

Dacă răceala a pus stăpânire pe copilul tău, nu da buzna în cutia cu medicamente. Plantele, ceaiurile şi siropurile care conţin extracte din organisme vegetale sunt uneori soluţia eficientă şi rapidă.

►Ceaiul de tei cu menta si un praf de scortisoara. Combinatia scade temperatura si creste reactivitatea sistemului imunitar.

►Macesele sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C pe care ni le-a dat natura, iar ceaiul de macese face minuni in starile de gripa. In plus ceaiul are un gust senzational.

►Comprese calde cu suc de lamaie. Usor incalzit compresele cu suc de lamaie aplicate pe piept si gat reduc febra si amelioreaza starea generala.

►Sirop de lamaie cu miere. Combina sucul de la o lamaie cu doua lingurite de miere. Ceea ce rezulta se concuma in ceai sau ca atare pe parcursul unei zile, pentru copiii mai mari de un an.

►Tinctura de propolis se foloseste daca nu exista reactii alegice la copilul mai mare de doi ani. Da-i cate  3-5 picaturi, dimineata si seara, fie cu ceai, fie cu o putin zahar. Propolisul este un dezinfectant natural si intareste sistemul imunitar, ajutand la refacerea organismului.

Comenteaza