Tratarea pacienţilor cu amiotrofie spinală cu medicamentul nusinersen şi la Cluj

Tratarea pacienţilor cu amiotrofie spinală cu medicamentul nusinersen şi la Cluj

Precizările CNAS sunt făcute în contextul în care joi aproximativ 20 de persoane au protestat în faţa CNAS pentru "lipsa tratamentului" pacienţilor cu această afecţiune.

Începând din data de 17 octombrie, Centrul "Doctor Nicolae Robănescu" nu mai este singura unitate medicală din România care poate efectua tratamentul cu DCI nusinersen. "Ca urmare a evaluării pozitive efectuate de casa de asigurări de sănătate, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a fost inclus în lista unităţilor medicale care pot administra medicamentul menţionat în cadrul programului naţional curativ de boli rare", precizează în comunicatul CNAS. 

CNAS arată că a făcut deja demersuri pentru asigurarea finanţării tratamentului pentru primii patru pacienţi şi menţionează că tratamentul inovator este unul "deosebit de costisitor": în condiţiile în care o singură doză de nusinersen are preţul de 341.000 lei (70.000 euro), costul pe pacient, în primele două luni de la iniţierea tratamentului, se ridică la circa 2,6 milioane lei.

Comenteaza