Tineri de 24 și 34 de ani care nu credeau în COVID, nevaccinați, în stare gravă la ATI. Au şanse minime de supravieţuire

Tineri de 24 și 34 de ani care nu credeau în COVID, nevaccinați, în stare gravă la ATI. Au şanse minime de supravieţuire

Doi tineri în vârstă de 24 și 34 de ani sunt internaţi în stare critică la secţia ATI a Spitalului Victor Babeș din Timişoara, după ce s-au infectat cu COVID-19. Amândoi sunt nevaccinați și se numără printre persoanele care nu credeau în COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valul 4 al pandemiei COVID îi afectază și pe tineri. Un bărbat de 24 de ani este cel mai tânăr pacient COVID din România internat în acest moment la terapie intensivă. Tânărul, care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, se află în secția ATI de la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Un alt tânăr, în vârstă de 34 de ani, tot nevaccinat, se află de asemenea la terapie intensivă. Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre starea celor doi pacienți. „Avem doi tineri în stare critică, unul de 24 de ani și altul de 34 de ani, care sunt amândoi nevaccinați și care nu credeau în COVID”, a spus Oancea.

Medicul spune că este vorba, cel mai probabil, despre infectare cu tulpina Delta a coronavirusului. Oancea a spus că tânărul de 24 de ani „a stat acasă până într-o fază critcă, când plămânii erau distruși undeva la 60-65%. A mers în terapie intensivă și astăzi colegii l-au intubat, pentru că efortul respirator era foarte mare și nu mai putea fi susținut de organism”, a explicat el.

Bărbatul de 34 de ani s-a întors din Italia, unde a fost în excursie cu un coleg. „Colegul lui de cameră, vaccinat, nu are nimic, el, nevaccinat, este în terapie intensivă, intubat. Un exemplu mai elocvent nu poate să existe. Și noi vorbim din practica medicală și nu din ce citim pe Google”, a spus Oancea.

Şansele lor sunt „minime” a precizat medicul Oancea. „Se fac eforturi supraomenești ca să fie salvați, următoarele 2-3 zile sunt critice pentru amândoi. Sperăm și într-o minune și sperăm ca și colegii să găsească soluțiile necesare și organismul lor să aibă puterea de a învinge boala”.

„Dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că dacă ești tânăr și treci prin boală faci o formă ușoară. Avem deja două cazuri concrete în Timișoara, dl Arafat (șeful DSU Raed Arafat, n.r.) a mai atras atenția pe două cazuri de 30 de ani”, a spus Oancea.

Medicul a spus că cei doi pacienți de la Victor Babeș sunt ușor supraponderali, iar unul din ei are și o ușoară hipertensiune, dar că acestea nu sunt comorbidități grave la tineri. „Să ai 5,6, 10 kilograme în plus nu putem să numim o comorbiditate importantă, dar totuși este un factor de risc”, a spus el. Problema, adaugă medicul, este că cei doi nu au fost vaccinați.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza