Tătaru, despre sistemul medical: "Se simte oboseala, se simte suprasolicitarea"

Tătaru, despre sistemul medical: "Se simte oboseala, se simte suprasolicitarea"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi, că după lunile care au trecut de la debutul crizei sanitare în sistemul medical "se simte oboseala” şi "suprasolicitarea”.

"Ce a însemnat sistemul medical în această perioadă. A fost un sistem medical pe care cred că îl ştiam toţi, dar ne-am obişnuit cu dânsul. (...) Dacă în primă fază eram toţi aşezaţi, în faza în care ne aflăm astăzi deja se simt oboseala, se simte suprasolicitarea”, a declarat Nelu Tătaru, marţi seară, în cadrul unei dezbateri electorale, conform News.ro.

Luni, ministrul Sănătăţii afirma luni că urmează ''o lună grea'' în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar, dar că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19.

"Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală", a declarat ministrul Sănătăţii la TVR.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, numărul total al infectărilor ajungând la 98.304. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.137. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI. Până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Comenteaza