Țară vecină cu România va începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză. Ce tip de ser anti-COVID vor folosi

Țară vecină cu România va începe vaccinarea populaţiei cu a treia doză. Ce tip de ser anti-COVID vor folosi

Ungaria va oferi populaţiei opţiunea de a face o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, începând cu 1 august, şi va impune imunizarea pentru toţi angajaţii din domeniul sănătăţii, a declarat vineri premierul Viktor Orban.

Orban a spus că medicii vor decide ce vaccin ar trebui să aleagă oamenii pentru a treia doză, iar aceasta ar trebui să li se administreze la cel puţin 4 luni după a doua doză, cu excepţia cazului în care medicii recomandă altfel, potrivit Reuters, citați de Mediafax.

Ungaria a fost printre cele mai rapide ţări din Uniunea Europeană care şi-a vaccinat populaţia, fiind singurul stat din Uniunea Europeană care a folosit pe scară largă vaccinurile ruseşti şi chinezeşti înainte de a primi aprobarea autorităţii de reglementare. De asemenea, pentru imunizarea populaţiei a folosit şi vaccinurile produse de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de locuitori, în timp ce numărul total de cazuri de infectare a crescut la 808.661, cu 30.013 decese. Efortul de vaccinare a încetinit în ultimele săptămâni.

Orban a spus că în primele zile din septembrie, înainte de începerea anului şcolar, vaccinurile vor fi oferite copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, în toate şcolile.

Comenteaza