Sute de participanți, în weekend, la crosul caritabil Medic de 10 Km

Sute de participanți, în weekend, la crosul caritabil Medic de 10 Km
| Foto: UMF Cluj

Peste 300 de medici, studenți și cadre didactice ale UMF Cluj au participat, duminică, la crosul Medic de 10 Km, cu obiectivul de a îmbunătăți dotarea materială a Secției de Pediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Alături de cei peste 300 de participanți din cadrul UMF Cluj, au fost prezenți și câțiva sportivi de performanță ai comunității locale, dar și 20 de copii care au participat la o cursă dedicată exclusiv lor.

Evenimentul a fost organizat de Organizația Studenților Stomatologi Cluj-Napoca, proiectul “Sport pentru Sănătate”- parte din Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj-Napoca, sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Pentru această ediție, obiectivul organizatorilor, sprijiniți de către sponsori și participanți, a fost aceea de a îmbunătăți dotarea materială a Secției de Pediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca, prin achiziționarea de tablete, televizoare și cărți destinate micilor pacienți.

Proba individuală a adus la start 121 de participanți, în cea mai mare parte studenți ai Universității, dar și cadre medicale și cadre didactice.

Cea mai sportivă facultate a fost cea de Medicină, cu 60 de studenți prezenți la linia de start. La ștafetă s-au înscris un număr de 35 de echipe, 18 de studenți și 16 cadre medicale și didactice.

Cea mai bine reprezentată Clinică este Chirurgie I, cu 4 echipe înscrise la ștafetă și 3 participanți la proba individuală.

Jumătate dintre echipe au fost formate din medici și studenți ai Facultății de Medicină Dentară.

Echipa de ștafetă cu Ellya Fota și Inigo Fota (elevi) a fost desemnată cea mai tânără, dar și cea mai populară echipă, primind trofeul special al organizatorilor.

Comenteaza