Sute de cazuri de COVID depistate în ultima zi. Clujul, pe locul doi la incidență și la noile infectări

Sute de cazuri de COVID depistate în ultima zi. Clujul, pe locul doi la incidență și la noile infectări

Clujul se află marți pe locul doi pe țară la numărul infectărilor depistate în ultimele 24 de ore, dar și la rata de incidență a cazurilor de COVID.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 659 persoane infectate cu noul coronavirus, cu 318 mai multe față de ziua anterioară. În ultima zi au fost raportate 9 decese ale unor pacienți confirmați cu COVID, un deces fiind raportat anterior intervalului de referință.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în Bucureşti - 161, în judeţul Cluj - 51 noi infectări şi în Timiş - 46.

În ceea ce privește incidența cazurilor, cea mai mare valoare se înregistrează în municipiul București - 0,83 la mie, urmat de Cluj cu 0,59 cazuri la o mie de locuitori. Media națională a coborât azi la 0,24 la mie.

În Cluj-Napoca rata infectărilor este de 0,78 cazuri la mie, în oraș fiind active 263 de cazuri de boală din cele 450 înregistrate în județ.

În Cluj sunt 40 de pacienți cu COVID internați în spitale, printre care și un copil, iar pe secțiile ATI sunt 11 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Pe secțiile COVID din țară sunt 796 de persoane internate, dintre care 50 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 96 pacienți.

Comenteaza