Studiu: Testarea elevilor în școli poate reduce cu 50% infectările. Ce presupune procedura

Studiu: Testarea elevilor în școli poate reduce cu 50% infectările. Ce presupune procedura
| Foto: mediafax.ro

Semestrul II a adus şi o regulă nouă, testarea elevilor şi a profesorilor din unităţile de învăţământ din România. Aceştia vor fi testaţi în şcoli, dacă prezintă simptome de imbolnăvire cu SARS-COV-19.

Un studiu realizat de organizaţia Mathematica, pentru Rockefeller Foundation, ONG implicat în campaniile de testare din SUA, estimează că testarea săptămânală a elevilor şi personalului din şcoli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităţilor de învăţământ. Cu cât scade nivelul testărilor, cu atât efectele, deşi existente, sunt mai puţin semnificative.

Testul rapid include toate componentele necesare pentru a fi efectuat.  Elevii şi profesorii nu au voie să mănânce sau să bea apă înainte cu patru ore de a efectua testul, de aceea este indicat să fie prelevat la prima oră la care ajung la şcoală.

Primul rezultat al testului rapid se poate citi în primele 15 minute de la prelevare.

"În principiu cam la două, trei minute se poate efectua un test. Adică 20-25 de teste pe oră. Aproximativ o clasă întreagă va putea fi testată într-o singură oră", spune Anamaria Bumb, asistent medical.

Etichete
Comenteaza