STUDIU Cât de bine știu românii să facă față răcelii și gripei. Doar 40% merg la medic, în caz de boală

STUDIU Cât de bine știu românii să facă față răcelii și gripei. Doar 40% merg la medic, în caz de boală
6 din 10 români tratează infecțiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală: acestea sunt principalele concluzii ale studiului național „Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?"

Realizat de Ivox, la cererea Societății Naționale de Medicina Familiei, pe un eșantion de 3.018 respondenți de peste 18 ani, în perioada 7-14 septembrie, studiul indică faptul că în sezonul rece mulți români încearcă să prevină infecțiile respiratorii prin remedii și soluții naturale.

7 din 10 încearcă să își sporească imunitatea printr-o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, iar 5 din 10 se odihnesc mai mult. De asemenea, 3 din 10 români aleg să țină bolile la distanță prin suplimente alimentare.

Atunci când nu sunt ocoliți de viroze, 63% dintre români apelează la pastile împotriva răcelii și gripei, în combinație cu ceaiuri calde, 4 din 10 respondenți declarând că preferă medicamentele sub formă de pastile, iar 3 din 10 plicurile cu pulbere solubilă.

Atunci când aleg un astfel de tratament, majoritatea optează pentru combinații între mai multe substanțe active (74%), mărci cunoscute (66%), în care pot avea încredere. Cei mai mulți (72%) nu apelează la antibiotice atunci când sunt răciți.

Doar 4 din 10 români merg la medicul de familie, și asta doar în cazul în care simptomele răcelii sau gripei nu cedează. De asemenea, doar 3 din 10 părinți merg cu copilul la medic de la primele simptome de boală, mai arată studiul.

Comenteaza