News alert Start la programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca la Cluj. Câte locuri sunt disponibile

Start la programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca la Cluj. Câte locuri sunt disponibile

Începe imunizarea cu vaccinul anti-COVID de la producătorul AstraZeneca în cele 10 cabinete deschise în județul Cluj, pentru programare fiind disponibile miercuri, la prânz, peste 9.000 de locuri.

Din cele 10 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu serul de la AstraZeneca, șase vor funcționa în Cluj-Napoca și câte unul în Florești, Chinteni, Huedin și Mociu. Miercuri la amiază, pe platforma de programări erau disponibile 4.421 de locuri în cele șase puncte de vaccinare din Cluj-Napoca, amenajate la Școala Generală Iuliu Hațieganu (str. Grigore Alexandrescu nr. 16) și la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania (str. Bistriței nr. 21).

Alte 1.181 de locuri erau disponibile la centrul din Florești, 1.190 în cel din Chinteni, în Huedin 1.198 de locuri, iar în Mociu 1.200. Potrivit Prefecturii Cluj, vor fi disponibile zilnic 60 de locuri per flux de vaccinare. Înscrierea se adresează doar persoanelor care fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.

Programarea pentru AstraZeneca începe din 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Programările la vaccinare se pot face prin intermediul platformei electronice, prin medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare vaccinare-covid.gov.ro.

Comenteaza