Spitalele din Cluj, pregătite pentru valul 6 de COVID. Modificări, în funcție de situația epidemiologică

Spitalele din Cluj, pregătite pentru valul 6 de COVID. Modificări, în funcție de situația epidemiologică

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă, astfel că spitalele se pregătesc pentru a putea face față unui eventual nou val de pacienți.

După o lună de raportări săptămânale a cazurilor de COVID-19, Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică, din cauza creșterii accelerate a numărului de infectări. Dacă în urmă cu o lună, la prima raportare săptămânală (6-12 iunie), se înregistrau puțin peste 2.000 de cazuri, în săptămâna 27 iunie - 3 iulie, numărul acestora a crescut de aproape patru ori, la 7.726.

O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către DSP București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, solicitându-se spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID.

"Planul județean de reziliență față de recrudescența COVID-19 este în vigoare la nivelul județului Cluj încă din octombrie 2021. În toată această perioadă, atât structura spitalelor, cât și circuitele existente anterior s-au păstrat și au funcționat, într-adevăr cu un număr diminuat de paturi, raportat la nevoi. Cu posibilitatea de creștere a numărului de locuri fie în ceea ce privește paturile simple COVID, cât și partea de ATI", a transmis prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, în acest context.

În săptămâna 27 iunie - 3 iulie, în spitalele din Cluj erau internați 60 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 8 la ATI. Situația din ultima săptămână urmează să fie raportată luni, 11 iulie.

Comenteaza