Foto Speranță într-un zâmbet - Operația care o poate salva pe Ema costă peste 26.000 de euro

Speranță într-un zâmbet - Operația care o poate salva pe Ema costă peste 26.000 de euro

În mijlocul unei lumi pline de visuri și speranțe, destinul unui copil a fost  umbrit brusc de un diagnostic ce îi pune în pericol nu doar prezentul, ci și viitorul. La doar 12 ani, Ema avea să se confrunte cu dureri groaznice de spate. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care durează deja de 4 ani și căreia adolescenta îi face față cu lacrimi în ochi și determinare în privire. 

Durerile de spate au fost doar începutul, iar diagnosticul ulterior avea să arunce familia Emei într-un vârtej de emoții și încercări: scolioza idiopatică. Cu o deformare a coloanei vertebrale cu un unghi de peste 70 de grade, organele interne ale adolescentei sunt supuse secundă de secundă unei presiuni inimaginabile. 

,,Ne-am gândit că totul a pornit de la poziția pe care o are la calculator, la masa de lucru, însă evoluția scoliozei a fost extrem de rapidă. Face zilnic kinetoterapie, a schimbat mai multe corsete ortopedice, medicii spun însă că singura șansă este intervenția chirurgicală." Ne-a mărturisit Alina, mama Emei, cu o voce extrem de îngrijorată.

Speranță într-un zâmbet - Operația care o poate salva pe Ema costă peste 26.000 de euro

Viitorul adolescentei atârnă de o realitate crudă: costul operației necesare pentru a-i îndrepta spatele și a-i reda șansa la o viață fără durere și restricții este de 26.800 de euro. Pentru niște părinți cu venituri medii din România colectarea întregii sume într-un timp atât de scurt este imposibilă. În acest moment de cumpănă, familia și prietenii Emei au cerut ajutorul Asociației ,,Salvează o inimă", care a demarat o campanie de strângere de fonduri. 

,,În ciuda suferinței și a tuturor obstacolelor, Ema a reușit să-și continue studiile cu pasiune și a obținut rezultate excelente la liceu. Deși timpul ei a fost împărțit între tratamente, terapii și școală, adolescenta nu a renunțat niciodată la drumul său. 

Speranță într-un zâmbet - Operația care o poate salva pe Ema costă peste 26.000 de euro

În astfel de situații limită, nici noi, comunitatea, nu ar trebui să renunțăm la a întinde o mână de ajutor. Fiecare gest de sprijin, fiecare donație, oricât de mică, este un pas către schimbarea destinului unei tinere care merită să trăiască fără frică și durere. Doar împreună, putem schimba povestea unei vieți și oferi un zâmbet pe chipul unei adolescente care visează la un viitor fericit și sănătos," Vlad Plăcintă, președintele Asociației ,,Salvează o inimă".

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/ema-borcan/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ"

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele EMA BORCAN

Comenteaza