Situație îngrijorătoare! România, locul 6 în lume și 2 în Europa la decesele COVID din ultima zi

Situație îngrijorătoare! România, locul 6 în lume și 2 în Europa la decesele COVID din ultima zi

România a ajuns fruntașă la numărul noilor decese înregistrate, după ce peste 200 de persoane cu COVID-19 au murit într-o singură zi.

„Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Reamintim că de luni până marți, în România au fost raportate 208 decese ale unor persoane diagnosticate cu COVID-19.

Potrivit CNCAV, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

Au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume, un raport care este îngrijorător pentru România. De asemenea, din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%, iar din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%

În ceea ce privește acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

„Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanții CNCAV.

Comenteaza