Simptome clare de COVID, dar testele făcute la domiciliu ies negative

Simptome clare de COVID, dar testele făcute la domiciliu ies negative

Tot mai mulți oameni spun că au simptome clare de COVID, dar că testele făcute la domiciliu au rezultat negativ. Experții în sănătate cercetează dacă motivul pentru această situație este mutația BA.5.

În România au fost raportate marți 12.000 de cazuri noi de COVID, iar incidența în Cluj-Napoca a depășit 9 infectări la mia de locuitori

Tot mai mulți oameni spun că au simptome clare de infectare - febră, oboseală, dureri musculare, pierderea gustului și/sau a mirosului, dar că atunci când se testează rezultatele sunt negative. Experții în sănătate cercetează dacă motivul pentru această situație este mutația BA.5, a transmis digi24.ro

La infectările cu noile variante BA.5 și BA.4 trebuie să treacă mai mult timp până când testele antigen să fie pozitive, a declarat Esther Babady, șefa serviciului de microbiologie clinică de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

Una dintre întrebări este dacă mutația BA.5 ar putea scăpa detectării prin testul antigen, dar experții în sănătate publică spun că este mult prea devreme pentru a trage o astfel de concluzie. 

Ce trebuie să faceți dacă testul este negativ, dar vă simțiți rău în continuare

Pe lângă testarea pe care o faceți acasă, luați în considerare efectuarea unui test PCR, care a fost întotdeauna mai exact, a afirmat Esther Babady. Testele PCR sunt cea mai bună opțiune dacă sunteți îngrijorat de acuratețea rezultatelor testului dvs. la domiciliu, a adăugat ea. Căutați pe site-urile de profil locațiile unde puteți face un test PCR.

Indiferent de rezultatele testelor făcute acasă, experții recomandă ca cei care au simptome asemănătoare cu Covid să se izoleze dacă pot și să poarte mască atunci când sunt lângă alte persoane. Chiar și simptomele ușoare pot deveni severe pentru o altă persoană care se infectează, mai ales dacă este în categoria de risc.

Comenteaza