Shanghai o ia de la început! S-a ordonat testarea anti-COVID a 2 milioane de persoane

Shanghai o ia de la început! S-a ordonat testarea anti-COVID a 2 milioane de persoane

La doar o săptămână după ridicarea măsurilor de carantină, autorităţile din Shanghai au ordonat testarea în masă pentru două milioane de locuitori într-o zonă a oraşului, pe fondul temerilor unui nou focar de COVID.

Măsura, care afectează circa 2,65 de milioane de locuitori din districtul Minhang, este valabilă începând de sâmbătă. În perioada de testare, districtul se va afla sub restricţii stricte, ceea ce înseamnă de obicei că locuitorii nu pot să-şi părăsească locuinţele sau să se deplaseze în cartier, relatează dpa, potrivit Agerpers.

Districtul va fi redeschis imediat după testarea locuitorilor, au anunţat autorităţile.

Shanghai a ridicat ultimul şi cel mai controversat lockdown miercurea trecută, după două luni de restricţii care au întrerupt lanţurile de aprovizionare afectând ţări din întreaga lume.

Restricţiile pentru cei 26 de milioane de locuitori din Shanghai au fost în mare parte ridicate, deşi unele cartiere au fost din nou închise după ce au apărut noi cazuri de COVID. Majoritatea afacerilor s-au redeschis şi este permis transportul public şi cel privat.

China continuă să aplice strategia sa sanitară "zero COVID", ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Comenteaza