Secundele fac diferența între viață și moarte! Veste bună pentru intervențiile de urgență din Gherla. Investiție de 2.6 milioane lei

Secundele fac diferența între viață și moarte! Veste bună pentru intervențiile de urgență din Gherla. Investiție de 2.6 milioane lei

Primăria Gherla a lansat licitaţia publică pentru construirea unui punct de lucru SMURD în municipiu.

Licitaţia pentru "Proiectare şi execuţie - Construirea unei subunităţi SMURD Cluj - punct de lucru Gherla" a fost lansată miecuri, 23 octombire 2019, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Contractul este estimat la suma de 2.651.400 de lei (TVA), din care pentru C+M (construcţii-montaj) vor fi cheltuiți – 2.461.400 lei (fără TVA), iar pentru proiectare - 190.000 lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată de la bugetul local al municipiului.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Viitoarea subunitate SMURD va fi construită pe strada Victoriei. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 12 noiembrie 2019. 

Amintim că, conducerea ISU Cluj anunţa intenţia de a deschide un punct de lucru în Gherla încă de anul trecut. "Acest lucru însemnă că vom putea răspunde mai repede accidentelor ce au loc pe centura ocolitoare a localității sau în comunitățile din apropiere, unde intervin acum forțele din Detașamentul de Pompieri Dej", transmiteau reprezentanţii ISU, în decembrie 2018.

Punct de lucru la Chinteni

În 2018, timpul mediu de reacție pentru echipajele de la Cluj s-a menținut la 12 minute pentru ambulanțe și 14 minute pentru autospecialele de stins incendii/descarcerare, însă conducerea ISU Cluj este nemulțumită de acoperirea care există în zona comunelor Vultureni și Panticeu.

"Suntem în discuții avansate cu autoritățile locale din comuna Chinteni, pentru a operaționaliza un punct de lucru la ieșirea din localitate înspre Vultureni. Astfel, se va reduce timpul de răspuns cu ceea ce însemnă distanța parcursă de autospeciale din municipiul Cluj-Napoca până la ieșirea din localitatea Chinteni. După calculele și măsurătorile noastre, însemnă 14 minute scăzute din circa 30 de minute necesare pentru a ajunge autospecialele de intervenție la acele comunități", anunţau reprezentanţii ISU Cluj, în decembrie 2018.

Comenteaza