"Secretul" Spitalului de Infecțioase din Cluj. Cum reușește să vindece 98% dintre pacienții cu COVID

"Secretul" Spitalului de Infecțioase din Cluj. Cum reușește să vindece 98% dintre pacienții cu COVID

Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este spitalul din România cu cea mai mare rată de vindecare a pacienților cu COVID-19.

Conform Ministerului Sănătații, SCBI este cel mai performant spital COVID din ţară, cu o rată de vindecare de peste 98%. Ioan Mureșan, managerul spitalului, a vorbit la Digi24 despre felul în care s-a pregătit spitalul, în așa fel încât un număr cât mai mic de pacienți să ajungă la anestezie - terapie intensivă (ATI).

„Am extins paturile de terapie intensivă de la 9 la 20. În spatele paturilor ATI sunt paturile obișnuite de spital, doar că ele trebuie pregătite cu oxigen și vacuum și alimentate permanent, lucru pe care l-am făcut cu prisosință.

Celelalte paturi care nu sunt ATI au posibilitatea să ofere condiții și servicii medicale pacienților ca un număr cât mai mic să ajungă la ATI”, a explicat Ioan Mureșan, managerul spitalului.

Potrivit unei analize a Ministerului Sănătății, dintre cei 3.600 de bolnavi cu COVID-19 internați la SCBI din martie până acum, și-au pierdut viața 64 de persoane, rata mortalității fiind de numai 1,8%.

Comenteaza