Se pregătesc noi reguli la purtarea măștii în localitățile cu incidența peste 6 la mie

Se pregătesc noi reguli la purtarea măștii în localitățile cu incidența peste 6 la mie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că va fi emis un ordin comun împreună cu ministrul Sănătăţii pentru clarificarea aspectelor legate de portul măştii de protecţie în exterior.

Ministrul Lucian Bode a fost întrebat, luni, când va fi clarificată situaţia privind portul măştii de protecţie pe stradă, acolo unde rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. 
 
"Vom veni cu acel ordin comun, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătăţii, astăzi, cel mai târziu mâine de dimineaţă, dar eu cred că în cursul zilei de astăzi, în care vom explica exact care sunt excepţiile. Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc, este anormal să porţi mască în momentul în care participi împreună cu zece prieteni, maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă", a transmis Lucian Bode, conform News.ro.

Referitor la obligaţia de a purta masca de protecţie în aer liber, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat sâmbătă, că la o incidenţă de peste 6 la mie masca va fi obligatorie, dar vor fi şi excepţii, dar că în zonele aglomerate, unde este risc de transmitere, se va purta.

"Va exista un ordin, sperăm în cursul zilei de luni", a spus Arafat.

Comenteaza