Românul mort după vaccinare a primit o doză AstraZeneca din lotul ABV2856

Românul mort după vaccinare a primit o doză AstraZeneca din lotul ABV2856

Bărbatul care a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva COVID, a primit ser din lotul ABV2856, retras de la vaccinare, după reacțiile adverse trombotice în Italia.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că bărbatul vaccinat din Gorj, care a murit în 1 martie, a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856.

„Da, este adevărat. S-a făcut (anchetă – n.r.) la timpul respectiv dar atunci nu aveam idee că acest lot se va retrage sau că ar avea probleme”, a spus Stoian.

Județul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca și s-au folosit 1.083 de doze, restul find puse sub carantină, conform instrucțiunilor.

Narcis Stoian a precizat că în urma efectuării necropsiei, nu s-a făcut legătura între deces și vaccin în cazul bărbatului de 47 de ani, iar în afară de acest caz nu au fost raportate, în județ alte reacții adverse la acest ser.

Reamintim că Italia a oprit, joi, administrarea dozelor dintr-un lot de vaccinuri anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a 3 militari din Sicilia și doi profesori din Napoli, care au fost vaccinaţi recent cu acest ser.

Comenteaza