România, ultima în UE la vaccinări în ultima săptămână

România, ultima în UE la vaccinări în ultima săptămână

România este pe ultimul loc la numărul de doze de vaccin anti-COVID per 100 de persoane, în media ultimelor șapte zile.

Potrivit contului de Twitter VaccinationEU, în România, care s-a situat pe ultimul loc săptămâna trecută, în ultimele 7 zile au fost administrate 0,06 doze de vaccin la 100 de persoane, în timp ce în Bulgaria, penultima în clasament, numărul este mai mult decât dublu - 0,13. În coada listei sunt și Slovacia și Polonia, fiecare cu 0,14, dar și Croația, cu 0,16 doze adminiatrate în medie la 100 de persoane. Cel mai bine se situează Danemarca cu 0,94, Portugalia cu 0,89 și Finlanda cu 0,8.

România, ultima în UE la vaccinările din ultima săptămână

România e la coada UE și în ceea ce privește vaccinările de până acum - cu una sau două doze (schema completă). În România procentul este de 26% (vaccinați cu ambele doze), la care se mai adaugă 0,7 puncte procentuale - cei parțial vaccinați (adică o singură doză la vaccinurile pentru care este nevoie de rapel), sub țara noastră fiind doar Bulgaria, cu 15,6%.

Pe de altă parte, șapte țări europene au o rată a vaccinărilor de peste 70%. Este vorba de Malta, care se află pe primul loc la procentul populației vaccinate cu 79,1%, Portugalia, cu 75,5%, Danemarca, cu 74,2%, Spania - 73,2%, Belgia - 71,7%, Olanda - 71% și Irlanda, cu un procent de 70,2%.

România, ultima în UE la vaccinările din ultima săptămână

 

Comenteaza