România, la coada clasamentului în Europa la vaccinare. Sub 30% dintre români s-au imunizat

România, la coada clasamentului în Europa la vaccinare. Sub 30% dintre români s-au imunizat

România se află pe penultimul loc în Europa, în clasamentul vaccinării anti-COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș atrage atenția asupra fapștului că România se află pe penultimul loc în Europa la procentul vaccinărilor anti-COVID-19. Cherecheș a postat pe rețelele de socializare clasamentul realizat de Our World In Data.

„România, pe penultimul loc din Europa ca procent de persoane vaccinate. Întreb și eu - poate ar fi momentul ca Guvernul să se focalizeze pe rata de vaccinare și creșterea numărului de cazuri”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform clasamentului (vezi galeria foto), pe primele locuri ca număr de persoane vaccinate din Europa se află Portugalia (86%), urmată de Malta (81%), Spania (79%) și Danemarca (76%).

Ultimele patru locuri din clasamentul care cuprinde în total 27 de țări se află Slovacia (44%), Croația (43%), România (28%) și Bulgaria (16%).

Clasamentul cuprinde date colectate până în data de 6 septembrie. Our World In Data este o publicație online științifică care abordează subiecte ce țin de marile probleme globale, cum ar fi sărăcia, bolile, foamea, schimbările climatice, războiul, riscurile existențiale ori inegalitatea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza