România, inclusă în proiectul primului spital de campanie paneuropean. Investiția, peste 100 de milioane de euro

România, inclusă în proiectul primului spital de campanie paneuropean. Investiția, peste 100 de milioane de euro

Comisia Europeană alocă peste 106 milioane euro pentru primul spital de campanie paneuropean, un proiect în care sunt implicate opt țări, printre care și România.

Comisia Europeană alocă 106,2 milioane de euro Germaniei, Belgiei, Franței, Italiei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Turciei pentru înființarea primului spital de campanie paneuropean.

Obiectivul noii capacități de echipe medicale de urgență (EMT) a rescEU este de a consolida asistența medicală de urgență acordată populațiilor afectate de dezastre majore naturale sau provocate de om.

Prin acest proiect se vor înființa trei echipe medicale de urgență de tip 2 (EMT2), care vor include servicii chirurgicale și de diagnosticare, anunță Comisia Europeană, se arată într-un comunicat de presă al Executivului european.

17 echipe de asistență specializată vor oferi servicii de terapie intensivă, de tratare a arsurilor, de transportare a pacienților, de diagnosticare avansată, de sprijinire a mamelor și copiilor, de reeducare, de asistență pentru sănătatea mintală, de tratament ortopedic, de laborator, de aprovizionare cu oxigen și de sprijin pentru telecomunicații.

Această capacitate rescEU va deveni operațională treptat, începând din 2024, și va permite răspunderea la o gamă largă de scenarii de dezastre.

Echipele vor putea funcționa în mod autonom și vor putea sprijini instituțiile naționale de asistență medicală existente atunci când acestea nu sunt în măsură să facă față unei anumite situații de urgență.

Această nouă structură va completa rolul esențial pe care îl joacă deja cele 15 echipe medicale de urgență puse la dispoziție de statele membre și de statele participante la Rezerva europeană de protecție civilă în contextul răspunsului în caz de urgență.

Comenteaza