România codașă la vaccinul anti-covid. Despre Guvern: „Multă încompetență, multă prostie și multă delăsare”

România codașă la vaccinul anti-covid. Despre Guvern: „Multă încompetență, multă prostie și multă delăsare”
| Foto: mediafax.ro

Vaccinurile anti-COVID dezvoltate de Pfizer/BioNTech sau Moderna sunt deja folosite în întreaga lume pentru imunizarea populaţiei faţă de virusul SARS-CoV-2.

Însă, în paralel, în Germania, sunt în lucru şi alte vaccinuri care au la bază un principiu revoluţionar, care îţi învaţă organismul să ucidă virusul, cu ajutorul limfocitelor T.

Aceeaşi idee de vaccin a avut-o şi profesorul Virgil Păunescu, din Timişoara, pe care le-a propus-o celor din guvern. Însă, în lipsă de finanţare, el a rămas în urmă şi acum un vaccin identic este testat în Germania.

Virgil Păunescu, director, Centrul Oncogen Timişoara: Cu mare tristeţe vom constata, în final, că Germania a finanţat 10-20 de colective care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri, cu diverse tehnologii, de diverse tipuri.

La fel se întâmplă, probabil, şi în Israel. Păunescu anunţa încă din februarie 2020 că a descoperit formula cea mai eficientă de vaccin, care au la bază limfocitele T, folosite în tratamentul cancerului.

Ele creează în organism o reacţie mai puternică decât imunitatea, pentru că lasă virusul să pătrundă şi apoi îl anihilează. Efectul vaccinului durează până la 17 ani şi un astfel de ser este mult mai eficient şi mult mai ieftin. Însă, în februarie 2020, nimeni nu l-a luat în serios pe Păunescu.

Virgil Păunescu, director, Centrul Oncogen Timişoara: Am spus că suntem pe piaţă într-un an de zile. Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate.

Alte guverne au înţeles asta şi au alocat zeci, sute de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui vaccin. La noi, guvernul n-a găsit 5 milioane de euro, sumă care ar fi adus România pe primul loc în lume. Virgil Păunescu, director, Centrul Oncogen Timişoara: Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. “Lasă că fac alţii”.

Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată în ultimii 20-30 de ani.

Comenteaza