Revine obligativitatea purtării măştilor? Ce spune Rafila

Revine obligativitatea purtării măştilor? Ce spune Rafila

Numărul cazurilor de COVID înregistrate în ultima săptămână, în România, a ajuns la aproape 15.000, dublu faţă de intervalul anterior, iar, conform INSP, la finalul lunii august s-ar putea înregistra 10.000 de îmbolnăviri zilnice.

În acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat despre impunerea unor eventuale restricţii, cum ar fi obligativitatea purtării măştii de protecţie.

"Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții în afară de utilizarea măștii în spațiile medicale, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale, a infecțiilor în general, iar pentru infecția cu SARS-CoV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a reamintit câteva dintre măsurile care sunt la îndemâna fiecăruia şi care pot limita răspândirea virusului.

"Igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației. În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli", a spus Alexandru Rafila.

Comenteaza