Restricțiile încă nu dau roade în Cluj-Napoca. Rata de infectare continuă să crească/ Incidențe tot mai mari în județ

Restricțiile încă nu dau roade în Cluj-Napoca. Rata de infectare continuă să crească/ Incidențe tot mai mari în județ

Incidența cazurilor de coronavirus continuă să crească în Cluj-Napoca, cu toate că municipiul se află în scenariul roșu de funcționare de mai bine de două săptămâni.

Incidența în Cluj-Napoca continuă să urce și se apropie de 11 la mie, cu toate că în urmă cu aproape două săptămâni și jumătate în municipiu au fost impuse restricții mai severe pentru limitarea răspândirii virusului. Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu în 24 septembrie cu o rată a infectărilor de 4,08 la mie (cu 1.377 de cazuri) și a ajuns astăzi la 10,70 - un nou record al pandemiei. De asemenea, municipiul este în carantină de noapte de vinerea trecută, cu restricții de circulație pentru cei nevaccinați. Așadar, clujenii trebuie să mai aibă răbdare, probabil, câteva zile... sau săptămâni, până ce măsurile anti-pandemice să reușească să pună frână creșterii numărului de infectări...

Conform DSP Cluj, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie, în județ au fost înregistrate 6.302 cazuri de COVID, din care 3.610 în Cluj-Napoca.

Incidențele sunt tot mai mari și în județ, inclusiv în localitățile în care au fost impuse restricții. În Jichișu de Jos incidența e 16,62 la mie, în Ciurila 15,85, incidența e în creștere și în municipiul Gherla - 10,42, iar Floreștiul a ajuns la 11,28 cazuri la mia de locuitori.

Comenteaza