Rata infectărilor în Cluj-Napoca se apropie de 9 la mie. De astăzi intră în vigoare CARANTINA de noapte

Rata infectărilor în Cluj-Napoca se apropie de 9 la mie. De astăzi intră în vigoare CARANTINA de noapte

Noile restricții, impuse în Cluj-Napoca de Comitetul Județean pentru situații de Urgență, după ce incidența COVID în municipiu a trecut de 7,5 la mie, intră în vigoare de astăzi.

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns joi la 8,76 la mie, în Cluj-Napoca, iar numărul cazurilor active la 2.950. Municipiul a trecut luni de 7,5 la mie, prag de la care se impune "carantina de noapte", iar CJSU Cluj a adoptat miercuri o hotărâre prin a impus, începând de astăzi, măsurile care restricționează programul magazinelor până la ora 22.00 și circulația pe timp de noapte după ora 20.00, pentru persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală. Restricțiile se ridică după ce incidența scade sub 7 la mie.

Așadar, începând de astăzi, în Cluj-Napoca este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu anumite excepții. Totodată, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Comenteaza