Raed Arafat, în ziua în care România a atins recordul absolut la ATI: „În prezent sunt 1.408 paturi”

Raed Arafat, în ziua în care România a atins recordul absolut la ATI: „În prezent sunt 1.408 paturi”

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.096 de cazuri noi de COVID-19, din 37.532 de teste, iar la Terapie Intensivă se află în stare gravă 1.324 pacienți - un nou record al pandemiei.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În România sunt, sâmbătă, 1.408 paturi de Terapie Intensivă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, care a explicat că s-a crescut capacitatea de internare în ATI la Institutul Matei Balş până la 40 de paturi, dar şi în alte spitale.

În şedinţa de sâmbătă, condusă de premierul Florin Cîţu, la care au participat şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna, precum şi experţi în sănătate, s-au discutat aspectele ce ţin de domeniul medical în noua situaţie epidemiologică, a spus Raed Arafat, după şedinţa care a avut loc la Ministerul de Interne. „S-a discutat ce măsuri s-au luat până acum, ce măsuri se propun. În această şedinţă nu s-au luat decizii. Doar s-au făcut analize. În 2 – 3 zile avem nişte concluzii finale”, a spus Arafat, potrivit Mediafax.

Întrebat despre recordul înregistrat sâmbătă la Terapie Intensivă, Arafat a spus că se lucrează în continuare pentru suplimentarea capacităţii în ATI pentru bolnavii cu coronavirus. „La Malaxa avem 5 paturi suplimentare, la Matei Balş am crescut capacitatea la 40 de paturi, la Pantelimon vrem să ajungem la 40 de paturi. Când am făcut ultima analiză erau 1.408 paturi (paturi ATI în ţară - n.r.)”, a spus Raed Arafat.

Sâmbătă a fost înregistrat un record absolut în secţiile de Terapie Intensivă, fiind internaţi 1.324 de pacienţi în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi, iar 112 au murit.

Premierul Florin Cîţu a solicitat ca numărul de paturi în ATI să crească la 1.600: „Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600, noua ţintă pentru CNCCI. E nevoie să creştem urgent numărul de paturi în ATI la 1.600 cel puţin ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme”, a spus premierul.

Prefectul Clujului, Istvan Tasnadi Szilard, a vorbit în urmă cu câteva zile despre situația din secțiile de terapie intensivă. Secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19 din spitalele clujene sunt la un pas de blocaj, după ce aproape toate locurile sunt ocupate, iar pacienții ajung la spital deja cu forme severe sau foarte severe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza