Secțiile ATI COVID din Cluj, la un pas de blocaj. "Oamenii vin la spital în stare gravă și foarte gravă"

Secțiile ATI COVID din Cluj, la un pas de blocaj. "Oamenii vin la spital în stare gravă și foarte gravă"

Secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19 din spitalele clujene sunt la un pas de blocaj, după ce aproape toate locurile sunt ocupate, iar pacienții ajung la spital deja cu forme severe sau foarte severe.

Situația din spitalele COVID din Cluj este una îngrijorătoare, paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate, iar medicii încearcă să gestioneze cazurile grave până când autoritățile locale vor găsi soluții pentru a crește numărul de locuri. 

"Situația nu e deloc bună, locurile sunt pline. Locurile cu intubare sunt pline de câteva zile, doar la cele de preterapie se mai eliberează câte un loc, dar acolo nu se pot prelua cazuri severe. Până acum s-a încercat de de fiecare dată când se ameliora un pacient, să fie mutat pe preterapie sau în saloanele unde există oxigen, dar acum locurile se eliberează mai greu pentru că oamenii deja ajung la spital cu forme foarte severe și severe. (...) În cursul acestei săptămâni vom discuta să vedem unde mai putem găsi locuri. Vom vedea ce posibilități sunt în spitale, ce necesități au din punct de vedere al spațiului și a pregătirii efective, pentru că pe foaie degeaba vorbim că dăm drumul la ATI și nu avem unde, trebuie să vedem care sunt posibilitățile efective, eficiente și, bineînțeles, cât mai rapide, fără să afectăm locurile din spital pentru celelalte patologii. Totodată, premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi oferit sprijinul financiar necesar pentru a putea fi create noi locuri la ATI", a declarat pentru Ziua de Cluj, prefectul Tasnádi Szilárd.

Prefectul a precizat că s-a ajuns în această situație și pentru că oamenii vin la medic doar când boala se agravează și necesită tratament în Terapie Intensivă.

"Sunt situații în care oamenii așteaptă în speranța că vor fi mai bine și sună la ambulanță sau la medic doar când ajung în stare gravă, ori ajung deja în stare gravă, chiar medicii spun că deja formele pe care le au pacienții confirmați cu COVID sunt mult mai severe decât cele din perioada anterioară", a mai spus prefectul.

 

Comenteaza